2017. április 15.-én Spanyolországban, Cambrils-ban zajlott a WDSF Latin Európa-bajnokság, amelyen a kilencszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina (Valcer TS), valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Karcagi Laura (Valcer TS – Stúdió 2000 TSE) képviselte Magyarországot.

Latin Európa-bajnokság mezőnyében 69 páros lépett parkettre a selejtezőben, ahonnan a két magyar páros redance nélkül bejutott a második fordulóba. Hidi Balázs és Karcagi Laura számára a legjobb 48 között ért véget a kontinensviadal, a 37-38. helyet szerezték meg holtversenyben egy fehérorosz kettőssel.

Hidi Balázs és Karcagi Laura – Cha-cha-cha / 2. kör:

Andrea Silvestri és Váradi Martina a második fordulóból továbblépett, azután az elődöntőből bejutott a középdöntőbe a legjobb 12 közé, majd a döntőbe is, így pályafutásuk során először táncolhattak világverseny döntőjében!

Hogy milyen érzésekkel várta Andrea és Martina a szombati Európa-bajnokságot és hogy mit gondolnak a WDSF versenyeken nemrég bevezetett, új 3.0-ás pontozó rendszerről, megtudhatjuk Heidi Goetz interjújából:

Az Európa-bajnoki címet az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno szerezte meg, akiknek 2015 után ez pályafutásuk második Európa-bajnoki aranyérme.  A második helyet a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg, akik mindössze 0,9 ponttal maradtak le az orosz páros mögött.

A drámai döntőben az első 3 tánc után még a moldáv páros vezetett 0,169 ponttal, de Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno a Paso Doble és a Jive előadására is megkapta a 39 pontot. Így a nagy rivális mögött megszerzett Világ- és Európa-bajnoki, valamint sorozatos Grand Slam második hely után most végre ők bizonyultak jobbnak.

A bronzérmet a német színekben induló Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska szerezte meg. Az Európa-bajnoki döntőben Andrea Silvestri és Váradi Martina a 6. helyen végzett.

Andrea Silvestri és Váradi Martina – Cha-cha-cha / 1.kör:

Andrea Silvestri és Váradi Martina – Cha-cha-cha / 2.kör:

Latin Európa-bajnokság (69 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (RUS)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (MDA)
3. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (GER)
4. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (GER)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (FRA)
6. Andrea Silvestri, Váradi Martina (HUN)

37-38. Hidi Balázs, Karcagi Laura (HUN)

forrás: MTáSZ, WDSF
(fotó: WDSF © Castanyer)