A tánc mindig megosztja az embereket. Van aki szeret táncolni, bárhol és bármikor és van akit semmivel rá nem lehetne venni egy táncra. Különösen igaz ez a fiatalokra. De minden fiatal életében eljön az a nap amikor nem mondhatnak nemet a táncra: a szalagavató.

Vannak akik már alig várják, másokat viszont megrémít a gondolat, hogy osztálytársaik, illetve egy stadionnyi ember előtt kell táncolniuk. A legtöbb esetben azonban mire eljön a szalagavató napja mindenki izgatottan várja, hogy bemutathassa a koreográfiát, aminek elsajátításába olyan sok energiát fektetett.

A gyakorlások alatt talán felismerik, hogy a tánc milyen egyszerű módja az emberek közötti kapcsolatteremtésnek. Szavak nélkül adhatjuk át gondolatainkat, érzéseinket egymásnak, a közös tánc pedig igazi egységbe kovácsolhat egy csoportot. Gyakran van ez így a végzős diákoknál is, akik a szalagavató táncok betanulása közben jobban megismerik egymást és végül azzal az érzéssel hagyják majd el az iskolát, hogy egy igazán jó közösség tagjai voltak.

Egy végzős lány hívta fel a figyelmemet a kiskunhalasi Halasmédia kezdeményezésére, melynek keretében szalagavató táncokra szavazhattok. Az az osztály amelyik a legtöbb szavazatot kapja egy bankett vacsorát nyer.

Kitti osztálya rengeteg munkát fektetett bele a szalagavatón bemutatott táncba. Késő délutánonként, szombatonként maradtak bent az iskolában, hogy táncoljanak. “A tánc nemcsak egy közösséggé kovácsolt minket, hanem egy családdá is.” – írta. “A tánc az élet több területén is megjelenik. Nálunk ez igen fontos fejezet az életünkben, hiszen ez az utolsó évünk együtt! A tánc nemcsak összekovácsolt minket, hanem tanított is!”

Nézd meg a versenyben lévő osztályok szalagavató táncát és szavazz te is a Pont – Szavazás facebook oldalán. A szavazás 2018. március 16-ig tart.