A tánc szerelem, szenvedély, sport, ezáltal rengeteg pozitív harása van a testre és a lélekre egyaránt. Hazánkban nagyon sok tánciskola működik, ahol mindenki megtalálhatja a leginkább hozzáillő táncstílust.

Amikor valaki szeretne elkezdeni táncolni, általában nem maga a tánciskola kiválasztása az első lépés. A kérdés mindig az, mit is szeretnénk táncolni és megpróbáljuk megtalálni a személyiségünkhöz leginkább illő táncstílust. Ebben szeretnénk segíteni mi is azzal, hogy stílusonként rendszereztük a tánciskolákat. Hiszen, ha már tudjuk, mit szeretnénk, könnyebben rátalálunk a megfelelő helyre.

A lenti linkekre kattintva azonban nem csak egy egyszetű tánciskola listát kínálunk. Minden egyes stílushoz tartozik egy kis tánctörténet, amelyen keresztül megismerhetitek az adott táncstílus kialakulásának és fejlődésének történetét. Az adott tánc jellemző mozdulatainak, mondanivalójának bemutatása és a szemléltető videók segítenek abban, hogy kapj egy első benyomást.

És ha úgy érzed, hogy ez a te táncod, már böngészheted is tánciskola katalógusunkat! Minden stílus oldal alján azokat a tánciskolákat találod, ahol oktatják az adott stílust. A táncikolák profiljában megtalálható a helyszín és hogy milyen korosztályt várnak az órákon. Ezeket az információkat elsődleges szűrőként használva könnyen kiválaszthatjuk a szóba jöhető tánciskolákat.

Ha több információra van szükséged a választáshoz, hívd a megadott telefonszámot vagy küldj e-mailt a profil oldalon található üzenet küldő funkcióval. Vagy kattints a tánciskola weboldalára mutató linkre, ahol mindent megtudhatsz ami segíthet a választásban.

Ha már táncoltál/táncolsz valahol, oszd meg véleményed a tánciskoládról annak profil oldalán, ezzel is segítve másoknak a választásban.

(Ha nem találod felsorolásunkban a keresett stílust, vagy stíluson belül a tánciskolád, kérlek vedd fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot az info@tanc.hu e- mail címen!)

A teljes tánciskola katalógus: Tánciskolák

Stílusleírások és az adott stílust oktató tánciakolák listája:

Afrikai eredetű táncok – Kizomba, Semba, Tarraxa, Kuduro

Akrobatikus Rock and Roll

Argentin tangó

Amerikai sztepp

Bachata

Balett

Brazil táncok – szamba, forró, capoeira, zouk

Erotikus táncok – Rúdtánc, Go – go, Légtorna

Flamenco

Hastánc

Hip Hop

High Heels

Ír tánc

Jégtánc

Kortárs tánc

Kontakt tánc

Latin – amerikai divattáncok – merengue, mambo, lambada

Linedance (Country)

Magyar néptánc

Más népek táncai – indiai, hawaii, indonéz, balkán, német és sváb

Mazsorett

Mozdulatművészet

Reggaeton

Rock and Roll

Salsa

Showtánc

Swing alapú táncok – Lindy-hop, Boogie Woogie

Társastánc

Történelmi táncok

Versenytánc

Waacking

West Coast Swing

Zumba