A Profi American Smooth és American Rhythm, valaminz az amatőr Rising Stars Latin és Standard kvalifikációs versenyekkel kezdődött 2017. május 25.-én a közel egy héten át tartó 92. Blackpool Dance Festival.

A Blackpool Dance Festival Anglia legnagyobb hagyományokkal rendelkező táncversenye, melyen idén is láthattunk magyar párosokat táncolni. És nem iy akármilyen eredménnyel! A Winter Gardens színháztermében idén is felállhatott egy magyar páros a dobogó legmagasabb fokára.

Május 26.-án, pénteken a Senior korosztály a Standard táncokban mérte ösze a tudását. A 75 fős mezőnyben egy magyar páros, Kemény Tamás és Princz Nóra lépett parkettre. A páros nagy izgalommal várta a versenyt, hiszen tavaly már dobogóra állhattak ebben a kategóriában.

Kemény Tamás és Princz Nóra 1. hely - Senior Standard táncok, Blackpool 2017

Kemény Tamás és Princz Nóra 1. hely – Senior Standard táncok, Blackpool 2017

A tavalyi bronzérmes Kemény Tamás és Princz Nóra idén valóra váltotta egy álmát. Az angol Slawomir Lukawczyk, Janine Desai és az olasz Luca Bandettini, Margherita Petrocchiolasz párost megelőzve megnyerték a Senior Standard táncok versenyét Blackpoolban.

“A mai estén egy álmunk vált valóra, nyerni Blackpoolban, minden táncos dédelgetett álma…
Az pedig, hogy minden táncban az első helyre látott minket a zsűri, csak még csodálatosabbá és felejthetetlenebbé teszi számunkra ezt az estét, melyet soha sem felejtünk! ” – olvashatjuk a páros facebook oldalán.

Kemény Tamás és Princz Nóra 1. hely - Senior Standard táncok, Blackpool 2017

Kemény Tamás és Princz Nóra 1. hely – Senior Standard táncok, Blackpool 2017

Balogh Csongor és Szabó Anita, akik az elmúlt két évben a kategória győztesei voltak, iden betegség miatt végül nem tudtak elindulni a versenyen.

Május 26.-én egy harmadik magyar páros is parkettre lépett Blackpoolban. Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a Profi Latin Rising Stars 146 fős mezőnyében a legjobb 49 között fejezte be a versenyt.

Május 27.-én, szombaton a 21 és alattiak Latin versenyén Novák István és Sebesi Daniella a 121 fős mezőnyben sajnos nem jutott tovább a második körbe.

Blackpool-ban a versenyek tovább folytatódnak. A Blackpool Dance Festival június 2.-án a Profi Standard bajnoksággal zárul.

(fotó: Kemény Tamás & Princz Nóra facebook oldala)