A XIV. Kistelek Open keretében rendezték meg a WDSF Senior I. Standard világbajnokságot, amelyen hatalmas magyar siker született: Balogh Csongor és Szabó Anita világbajnoki címet szerzett!

WDSF Senior I. Standard világbajnokságon 93 páros indult, hat magyar kettős volt a mezőnyben. Három magyar párosnak az első kör és a redance után véget ért a világbajnokság: Horti Árpád és Fekete Krisztina, valamint Váczi Márk és Váczi Noémi holtversenyben a 61-62., Halász Barna és Weidinger Ágnes a 76-78. helyen zárt. Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a második körben, a legjobb 48 között búcsúzott a versenytől holtversenyben a 27-31. helyen végeztek. Balogh Csongor és Szabó Anita, valamint Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe, világversenyen két magyar páros még sosem táncolt döntőt.

A tavalyi világbajnoki bronzérmes Balogh Csongor és Szabó Anita a döntőben a legjobbnak bizonyult – mind az öt táncot egyértelműen megnyerve -, megszerezték a világbajnoki címet, míg a tavalyi világbajnoki 8. helyezett Kemény Tamás és Princz Nóra élete első világbajnoki döntőjében az 5. helyen végzett.

Balogh Csongor és Szabó Anita – szóló Angol keringő a döntőben:

World Championship Kistelek 2017 – Solo WaltzKöszönöm a felvételt Angéla Horváth ❤️

Közzétette: Szabó Anita – 2017. szeptember 26.

 

Senior I. Standard világbajnokság (/93):
1. Balogh Csongor, Szabó Anita (HUN)
2. Dmitry Vorobiev, Oxana Skripnik (RUS)
3. Ronald Pux, Sabine Pux (AUT)
4. Thorsten Zirm, Sonja Schwarz (GER)
5. Kemény Tamás, Princz Nóra (HUN)
6. Ignazio Grignani, Ilaria Gianfranchi (ITA)

27-31. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia (HUN)
61-62. Horti Árpád, Fekete Krisztina (HUN)
61-62. Váczi Márk, Váczi Noémi (HUN)
76-78. Halász Barna, Weidinger Ágnes (HUN)

forrás: MTáSZ, Balogh Csongor facebook oldala