2017. április 9.-én Ausztriában, Bécsben zajlott a WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság, melyen Köcse György és Pandur Petra képviselte hazánkat.

A WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság mezőnyében 5 ország 8 párosa lépett parkettre szombaton. A professzionista kűr magyar bajnok pàros a selejtezőből a negyedik helyen jutott a hat finalista páros közé. 

Köcse György és Pandur Petra a Don’t be so shy című koreográfiával a döntőben végül az 5.helyen végzett. Egy hajszàl választotta el őket a negyedik helytől, hiszen mindössze 0,3 ponttal maradtak le az olasz Fabio Obino – Elena Melis páros mögött.

Köcse György és Pandur Petra - WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság 2017

Köcse György és Pandur Petra – WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság 2017 (fotó: regina fotografie)

A verseny a bécsi Városházán került megrendezésre, ahol a “hazai pályán” versenyző Vadim Garbuzov és Kathrin Menzinger harmadszor is megvédte világbajnoki címét. A magyar páros, akiknek ebben a kategóriában ez volt az első világbajnokságuk, optimistán állnak a következő megmérettetés elé, miután ezen a versenyen megelőzték a tavalyi világbajnoki második helyezett német párost.

Köcse György és Pandur Petra – Don’t be so shy – WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság 2017:

A WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság végeredménye:
1. Vadim Garbuzov, Kathrin Menzinger (AUT)
2. Mikhail Shchepkin – Anna Baklanova (RUS)
3. Marco Zingarelli – Ilaria Campana (ITA)
4. Fabio Obino – Elena Melis (ITA)
5. Köcse György – Pandur Petra (HUN)
6. Michele Cantanna – Maria Richter (GER)

Köcse György és Pandur Petra - WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság 2017

Köcse György és Pandur Petra – WDSF Profi Latin Showdance Világbajnokság 2017 (fotó: regina fotografie)

Köcse György és Pandur Petra, akik a győri El Paso TSE versenyzői, az elmúlt időszakban napi két edzéssel készült erre a szezonra. Ennek az intenzív felkészülésnek sorra meg is van az eredménye. Két héttel ezelőtt Amerikában, Saint Louis -ban a professzionista párosok között szintén döntős helyezéseket szereztek a Prof ShowDance Champ & Prof Open Int.Latin Champ és a Rising Star Pro International versenyeken. A páros jelenleg is országszerte (Győr,Szigetvàr,Pècs,Budapest) tanítja az utánpótlást és folyamatosan fejleszti a La Blast Fitness Programot Magyarországon!