Táncmelodikák a Nemzeti Táncszínház szervezésében 2017. május 17.-én, szerdán a Várkert Bazár színpadán. 

A Flamenco Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek. A Melodika Project klasszikus szerzők közismert darabjait szólaltatja meg kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben, és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Csak úgy, ahogy Pirók Zsófi is, aki egyetlen nem spanyolként végzett növendéke volt a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza intézménynek, elsajátítva az autentikus életérzést, kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, melyet idén “Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Legyen Ön is részese egy új stílus születésének, melyet tánckoncertnek neveztünk el, hisz itt a táncművész egyszerre táncos, zenész, és karmester is egyaránt!

Pirók Zsófia - Táncmelodikák

Pirók Zsófia – Táncmelodikák (fotó: Huisz Istvan)

Melodika Project, SAVVY Chamber Music Competition közönségdíja (USA)
Antal Gábor – melodika/zongora
Csernus Katalin – gitár
Pödör Bálint – ütőhangszerek

Szóló tánc, koreográfia: Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj (2016)
Vendégművész: Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

Helyszín: Várkert Bazár
Időpont: 2017. május 17, szerda, 19:00

További információk a Nemzeti Táncszínház weboldalán és az eseméyn facebook oldalán.

(fotó: Huisz Istvan)